WolfRide bicycle Computer

I Norge er det ikke helt så flatt som i andre land og med mye nydelig natur, fjell og skog så er det ikke så rart at offroad sykler, eller mountainbikes, har blitt populære her. Men, når du skal anskaffe deg en ny sykkel så er det mange ting å tenke på. Du har kanskje hørt om Crosscountry/Hardtail, Marathon, og All mountain? Alt sammen er sykkeltyper innen kategorien offroad og det kan derfor være nødvendig å sette seg litt inn i hva de forskjellige navnene betyr. Du vil kanskje også se reklamer for sykler hvor det nevnes fulldemper eller hardtail, og dette skal vi også prøve å forklare.

Crosscountry/Hardtail – er en sykkel med dempegaffel foran. Det er en bra sykkel til det meste samt for deg som ønsker en sykkel uten å måtte ta opp lån i banken for å kjøpe den.

Marathon Fulldemper – dette er en sykkel som er noe tyngre enn hardtail sykkelen. Dette skyldes at du har demping i bakgaffelen og det veier en del. Ulempen med fulldemper er at de koster mer enn kr 15 000.

All Mountain Allround – er en sykkel som kan det meste og den er derfor perfekt for deg som skal sykle lengre turer ute i terrenget. Den er litt tyngre enn andre sykler og veier rundt 14 kilo.

Hjul – noe av det viktigste på en offroad sykkel er hjulene. Du må huske på at de må kunne tåle en trøkk og de bør derfor være stive, men solide. De bør kunne tåle litt ekstra vekt, men samtidig ikke veie alt for mye, slik at det blir tungt å tråkke rundt på sykkelen.

Bremser – på slike sykler finnes det generelt sett to typer bremser; felgbrems og skivebremser. Fordelen med skivebremser er at de ikke blir så påvirket av vær og føreforhold. Ulempen med skivebremsen er at den er tyngre enn felgbremsen og dyrere å anskaffe, så i utgangspunktet vil det bli en smakssak.

Dempegaffel – En siste ting som også er noe å tenke på når det kommer til offroad sykler, er om du trenger dempegaffel eller ikke. Skal du kun bruke sykkelen på asfalt og fine grusveier så trenger du ikke en dempegaffel. En vanlig hard gaffel veier mindre, koster mindre og er samtidig mer stabil. Men skal du ut å sykle på dårlige veier, i skogen, birkebeineren eller lignende så lønner det seg å se på en dempegaffel.

WolfRide sykkelcomputer

Det siste du trenger for å være klar til lange sykkelturer i skogen eller på fjellet er en sykkelcomputer, slik at du kan holder oversikt over hvor langt du har syklet, din hastighet og kanskje også pulsen din. WolfRide er et anerkjent merke som produserer trådløse sykkelcomputere og som gir deg den informasjonen du trenger når du er på tur.

Med denne WolfRide sykkelcomputeren får du tilgang til de mest vanlige funksjonene som du bruker når du skal trene eller bare sykle en tur. Hastighetsmåling, gjennomsnittsfart, høyeste hastighet på turen, hvor langt du har syklet og hvor lang tid du har brukt underveis, og alle data kan du overføre til pc-en din. Den er vanntett inntil en viss grense. Vanlig regnvær er ikke noe problem, men den bør ikke stå ute i kraftig regn. Du får også en strømsparer funksjon og batteriet holder i minst ett år dersom du bruker det i en time hver eneste dag.

Top
Privacy Policy