Sigma BC 5.12

Sykkelsport blir mer og mer populært i Norge. Dette skyldes flere faktorer, men en av de mest vesentlige årsakene er helt sikkert den stigende suksessen hos de norske proffsyklister i utlandet. Flere blir interessert i sykling generelt når de leser om seire i sykkelritt rundt om i verden og navn som Evald Boasson Hagen og Alexander Kristoff. Men flere presser seg på og blant annet Sven Erik Bystrøm, som kjører for Katusja, har gjort en del gode løp i det siste. Flere unge ryttere er på vei og navn som Lars Petter Nordhaug, Daniel Hoelgaard og Sondre Holst Enger er alle på vei frem og har gjort seg bemerket i løp rundt om i Europa det siste året. Alle disse mindre og større resultatene er med til å øke interessen for sykling og sykkelutstyr.

Sykkelcomputere

Sykler og utstyr blir stadig mer avansert. I dag finnes det mange ulike typer sykler, og her i Norge har spesielt terrengsykler blitt populære. Dette skyldes blant annet at det er mange naturområder som innbyr til en sykkeltur, men med skogsveier og veier på fjellet er det nødvendig med en solid sykkel. Derfor vil man oppleve at sykkel «parken» i Norge kanskje er noe annerledes enn f.eks. hos våre naboer litt lengre sør. Med en ny sykkel som skal brukes til trening, så melder også interessen for ekstra utstyr som sykkelcomputere seg. Med en sykkelcomputer kan du følge med på det meste når du skal trene eller bare sykle deg en tur. De mest avanserte modellene kan vel nesten sykle for deg, men mindre kan også gjøre det.

En av produsentene heter SIGMA SPORT og ble stiftet i 1982 i Tyskland. Her sendte de den første sykkelcomputeren på markedet og siden har det kun gått fremover. Nye modeller avløser de gamle og de blir mindre, lettere, enklere å bruke men samtidig mer avanserte. En av Sigmas beste modeller som samtidig er rimelig er BC 5.12.

Et avansert speedometer

BC 5.12 er en av modellene i Topline 2012 serien. Alle modellene i denne serien kan kobles til enten PC eller Mac, slik at dataene kan overføres ved behov. Ved hjelp av Sigma Data Center, som er en evalueringsprogramvare, er det mulig å programmere sykkelcomputeren på datamaskinen og vurdere hver enkelt tur. Selve speedometeret er raskt å feste til sykkelen, enkelt å innstille samt lett å forstå. Designet er moderne samtidig med at du får de funksjonene som trengs når du skal på sykkeltur. En av de viktigste elementene for Sigma sine produkter er at du skal oppleve dem som enkle. Ingen unødvendige tastetrykk, og når du er ute og sykler skal du klart og tydelig kunne se dataene på skjermen.

BC 5.12 har flere smarte funksjoner. En av dem gjelder batteriet. Sykkelcomputeren går i dvalemodus når den ikke blir brukt og dette sikrer at du alltid har god batterikapasitet. En annen funksjon er at du kan aktivere et såkalt serviceintervall. Denne hjelper deg med å huske på at du regelmessig må vedlikeholde sykkelen din. Du kan selv sette intervallene og så vil du få en påminnelse når det er tid til f.eks. å smøre hjullagrene eller gir velgeren.

En kort oversikt over sykkelcomputerens funksjoner

Skanningsfunksjon som kan slås av eller på.

Serviceintervall som kan slås av eller på.

Kilometer i timen

Automatisk start og stop funksjon

Kan innstilles på syv ulike språk.

Top
Privacy Policy