Garmin Edge 500

Garmin er kjent for sine mange ulike gps- verktøy til biler, båter, sykler og mye annet. Selskapet er ikke så gammelt og ble stiftet i 1989 av to kamerater i Kansas, USA. I dag har selskapet hovedsete i Sveits og har 11 000 ansatte på verdensplan. Med Garmin Edge serien får du tilgang til avansert teknologi som også brukes av profesjonelle sykkellag rundt om i verden. De bruker alle Edge-computere, slik at de kan følge med på utviklingen under trening og i konkurranser. Ved å samle inn data kan de få et bedre innblikk i hvordan treningen går og hvor de eventuelt må forbedre seg. Helt så avansert trenger det ikke å være for deg som bare liker å sykle. Likevel er det alltid morsomt å følge med på hvordan det går når du er ute og trener eller bare er ute og tester sykkelen litt.

Tren opp konkurranseinstinktet med Edge

Med Edge kan du koble sykkelcomputeren sammen med annet utstyr som f.eks. en watt / kraftmåler. Du kan sammenligne dine tall med andre og se hvor du ligger i forhold til andre. Legger du til pulstallene så kan computeren regne ut din restitusjonstid og fortelle deg hvor lang tid det bør gå til neste harde treningsøkt. Edge 500 er også kompatibel med andre produkter fra Garmin. Dette gjelder blant annet sykkelradar, ANT-sensorer eller du kan koble den sammen med Shimano sine Di2-systemer, slik at du kan skifte gir elektronisk på skjermen. Og nettopp skjermen på 2,3 tommer har høy oppløsning, slik at det er enkelt å se den informasjonen du trenger, uansett lysforhold.

Det finnes utrolig mange muligheter for å kombinere din Edge sykkelcomputer med andre produkter og utstyr. Via mobil-appen Garmin Connect kan du f.eks. koble den sammen med din smarttelefon og dette gir deg tilgang til sporing i sanntid, du kan dele informasjon fra computeren på sosiale medier, motta seneste værutsikt eller dele dine data med Garmin Connect på nettet. Dette er også et nettsted hvor du kan planlegge dine treningsturer og etterpå legge ut informasjon om turen, noe som kan være nyttig for andre.

Ut på tur

Det er en fantastisk følelse å sykle på en offroad sykkel ute i naturen. Men det kan være greit å kunne finne vei eller for andre å kunne spore hvor du befinner deg, om noe uventet skulle skje. En fordel med Edge 500 er at den har lang batteritid. Den klarer hele 15 timer uten oppladning. Du kan også koble den opp mot GPS- og GLONASS-satellitter og på den måten sikre deg viten om akkurat hvor du befinner deg. Med systemet LiveTrack kan venner og familie se hvor du befinner deg i sanntid, noe som kan være en fordel om du er på tur langt fra vanlige veier og bebyggelse. Sykkelcomputeren har også automatisk start og når denne er aktiv vil funksjonen «Livetrack» automatisk registrere når du sykkelturen din begynte.

En sykkelcomputer med mange funksjoner

Du får mange kule funksjoner med denne sykkelcomputeren. Du kan gjøre det meste trådløst og sende data til din pc eller smarttelefon. Den kan spore deg i sanntid, sende deg automatiske varsler, du kan dele informasjon på sosiale medier og den kan gi deg siste værutsikt. Men selv om den er avansert, så har den selvsagt også alle de tradisjonelle funksjonene, som hastighetsmåling, gjennomsnittsfart, lengde på turen, pulsmåler og tidsmåler.

Top
Privacy Policy