Cateye Velo 9

Sykling er godt for helsen og selv om du kanskje ikke har prøvd å sykle på mange år, så er det som man gjerne sier: du glemmer aldri hvordan du skal sykle når du først har lært det. Derfor er det ingen unnskyldning for ikke å enten komme seg opp på sykkelen eller anskaffe seg en sykkel og komme ut på en treningstur. Ser vi på de seneste års trender så er det heller ingen tvil om at det har blitt mer populært å sykle. Dette skyldes sikkert flere faktorer. En av dem er de gode resultatene som mange norske proffsyklister har oppnådd i sykkelritt rundt om i hele verden. Dette er definitivt med til å øke den generelle interessen for sykling og det sees igjen på antall sykler som selges i butikkene. Noe annet er at de sykler du får kjøpt i dag er av bedre kvalitet, er lettere og dette gir oss igjen mer motivasjon til å begynne.

Et par gode grunner for å komme i gang med å sykle

Det er flere årsaker til at du bør begynne å sykle. Selvsagt er det fint å komme seg ut i frisk luft, nyte naturen og samtidig er det en enkel måte å komme seg rundt på. Men det er den fysiske aktiviteten som gir deg mange fordeler. Noen av disse fordelene er:

  1. Det er godt for dine ledd. Når du sitter på en sykkel, legger du vekten din på beinet i bekkenet. Men når du går så legger du vekten på beina. De som sliter litt med leddsmerter og stivhet har godt av å sykle.
  2. Det er godt for hjerte og blodkar å tråkke på pedalene. Det har litt den samme funksjonen som aerobic trening og er med til å frigjøre endorfiner, som er kroppens «feelgood»-kjemikalier. Disse er medvirkende til at du føler deg ung til sinns.
  3. Du bygger muskler ved å sykle. Selv om du kun sitter på sykkelen, så bruker du muskler i rumpen, i lårene, i leggene og du bruker magemusklene dine til å holde balansen, eller stå oppreist når det går oppover.
  4. Når du tråkker på pedalene så bygger du samtidig bein. Dette er med til å øke bentettheten.

    Når du først har kommet i gang med å sykle, så er det ikke unormalt å ønske seg litt kontroll over hvordan det går underveis på en sykkeltur. Du vil finne et stort utvalg av sykkelcomputere som gir deg informasjon om hvor langt du har syklet, puls, hastighet og mye annet. Det er ikke alltid enkelt å finne den rette modellen, men Cateye produserer mye bra ekstrautstyr til sykler. Dette er et firma fra Japan, som har produsert sykkelcomputere siden 1981 og du finner veldig enkle modeller og de mer avanserte.

    En god begynnermodell

Den ny designede Velo 9 er en god begynnermodell fra produsenten Cateye. Den har fått en større skjerm, hvilket gjør det enda enklere å lese og ikke minst lettere å sette opp de forskjellige funksjonene. Du får med følgende funksjoner:

Stor digital skjerm, auto start / stopp, universal monteringsbrakett, strømsparingsmodus og enkel dekkdimensjon.  Batteriet har opptil tre års levetid om du bruker computeren en time pr. dag.  Denne sykkelcomputer passer til alle typer sykler og veier mindre enn 50 gram. Du kan måle hastighet, lengde, gjennomsnittsfart, kaloriforbruk og hvor lang tid du har brukt på sykkelen.

Top
Privacy Policy